In huidige versie van de Oculus Rift zitten lcd-schermen vlak voor de ogen vna de gebruiker. Oculus toont op gadgetbeurs CES de nieuwste versie van de bril, dit keer met oled-schermen. Het voordeel van de oled-schermen in de vernieuwde Rift is de snelheid, zegt Oculus vice-president Nate Mitchell tegen Polygon.

De oled-schermen verversen het beeld veel sneller dan de lcd-schermen die tot nu toe gebruikt werden. "In principe knipperen ze", zegt Mitchell over de snelheid. "Ons oled-scherm kan in flink minder dan een milliseconde van beeld wisselen, veel sneller dan welk lcd-scherm dan ook." Door de schermen sneller te maken moeten bewegingen soepeler en dus realistischer ogen. "Bewegingsonscherpte en schokkerigheid zijn weg, waardoor het meer lijkt op hoe we de echte wereld zien", aldus Mitchell.

Bewegingssensor

Ook nieuw is een bewegingssensor in de vorm van een camera. Die camera moet voor de speler worden geplaatst, door witte stippen op de Oculus Rift kan nauwkeurig de positie van het hoofd worden bepaald. Zo wordt het voor spelers mogelijk om hun hoofd in games realistisch door een ruimte te bewegen. Er kan bijvoorbeeld uit ramen en om hoekjes worden geleund. Voorheen kon de speler al wel rondkijken in de virtuele wereld.

In een demo tijdens CES laat Oculus spelers met een Rift op aan een virtuele tafel zitten. Het is vervolgens mogelijk om het bordspel dat op die tafel ligt van dichterbij de bekijken door eroverheen te leunen. De bewegingssensor zal volgens Oculus ook bij de uiteindelijke versie van de Rift worden geleverd, dat zou de prijs niet opdrijven. Wat de Oculus Rift voor consumenten gaat kosten is nog niet duidelijk, ontwikkelaars betalen 300 dollar voor hun versie van het apparaat.

Door NUtech.