Veertig Pokémonborden gestolen in Nijmegen | Gamer.nl

Veertig Pokémonborden gestolen in Nijmegen | Gamer.nl

De veertig waarschuwingsborden voor Pokémon Go-spelers die door de organisatie van de Vierdaagsefeesten zijn geplaatst in Nijmegen, zijn in twee dagen tijd allemaal gestolen.

Volgens directeur Teddy Vrijmoet worden er nieuwe borden geplaatst. De borden stonden op veertig belangrijke kruispunten en oversteekplaatsen in het centrum van de Gelderse stad. Ze waren neergezet om overlast van pokémonjagers te voorkomen.

"We pakken het maar luchtig op in deze tijd van de pokémonrage," meldt een woordvoerster van de organisatie naar aanleiding van een bericht van Omroep Gelderland. Inmiddels is er een nabestelling gedaan van dertig borden.

Op de Facebookpagina 'Pokémon vangen bij de Vierdaagsefeesten' hebben inmiddels ruim duizend spelers van het spel Pokémon Go aangegeven tu en 16 en 22 juli naar Nijmegen te komen om zoveel mogelijk virtuele figuurtjes op te sporen en te vangen.

Naast een stroom Pokémon-jagers rekent de organisatie komende week op zo'n anderhalf miljoen bezoekers, 48.000 vierdaagsewandelaars en 4.500 artiesten in het centrum van de stad.

De borden in kwestie staan inmiddels al te koop op Marktplaats.

Door NU.nl

Pokemon Go
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou