Valve: 'Stop met codes weggeven voor Greenlight-stemmen' | Gamer.nl

Valve: 'Stop met codes weggeven voor Greenlight-stemmen' | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

"Wanneer je exemplaren van je game weggeeft in ruil voor [Greenlight]-stemmen, komen wij in een ongemakkelijke positie", aldus Alden Kroll van Valve. "Deze stemmen zijn geen juiste weergave van intere e van klanten en het wordt voor ons moeilijker om te bepalen welke games mensen op Steam zouden willen kopen en spelen."

Valve laat ook weten dat het Greenlight-proces langer duurt als ontwikkelaars toch games weggeven om stemmen te vergaren: "Het resultaat is dat het een stuk langer kan duren voor je titel door Greenlight komt. Het kost ons namelijk veel meer werk om de intere e van klanten te doorgronden wanneer een aantal stemmen op deze manier verkregen is."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou