Valve: ‘Singleplayergames missen aansluiting met community' | Gamer.nl

Valve: ‘Singleplayergames missen aansluiting met community' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel Johnson ervan overtuigd is dat singleplayer zal blijven bestaan, althans tot het punt dat er niemand meer is die multiplayer als te stre vol ervaart, denkt hij wel dat pure singleplayergames niet geheel aan de behoeftes voldoen van spelers van dit soort spellen.

“Ik denk dat spelers met elkaar willen praten over waar ze fan van zijn en als het even kan het samen ervaren. Dat wil niet zeggen dat ieder spel multiplayer moet hebben, maar sommige singleplayerspellen sluiten spelers juist compleet af van de buitenwereld. Daar liggen kansen om iets mee te doen voor ontwikkelaars”, zo stelt Johnson.

“Je zou het bijvoorbeeld mogelijk kunnen maken om te chatten met andere spelers die op dat moment hetzelfde stuk van de singleplayer aan het spelen zijn, of dat fans berichten in het spel achter kunnen laten. Op die manier kan iedereen dat contact ervaren en geef je gehoor aan het bestaan van een hele community van mensen die met elkaar willen communiceren.”


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou