Valve pakt Counter-Strike-cheaters aan met behulp van AI | Gamer.nl

Valve pakt Counter-Strike-cheaters aan met behulp van AI | Gamer.nl

Valve heeft op href="https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/5u2xly/eli5_why_are_spinbots_not_autodetected_or_atleast/ddr7ydq/">Reddit </a>aangegeven kunstmatige intelligentie in te gaan zetten om cheaters in Counter-Strike: Global Offensive tegen te gaan. Momenteel zijn er veel spelers die spinbots inzetten.

Spinbotting houdt in dat spelers 360-graden zicht hebben om in alle richtingen aimbots te gebruiken. Volgens Valve is een vaste code niet genoeg om cheaters aan te pakken, maar moet er een artificial intelligence komen die cheaters van goede spelers onderscheidt.

‘Elke vast gecodeerde detectie van spinbotting leidt tot een wapenwedloop met cheat-ontwikkelaars; als ze achter de manier komen waarop je de hack detecteert, komt het probleem terug. In plaats daarvan zou je de machine-learning moeten gebruiken, een cla ificatie die het verschil tu en cheaters en spelers met zeer goede vaardigheden kan onderscheiden.’’

Het bedrijf geeft aan dat er veel dataverwerking bij zal komen kijken, omdat potjes gemonitord moeten worden terwijl ze plaatsvinden. Desondanks is een eerste versie van de AI al actief met veelbelovende resultaten.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou