Valve maakt eigen virtual reality-prototype | Gamer.nl

Valve maakt eigen virtual reality-prototype | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Tijdens de conferentie houdt Valve de volgende se ie: "Wat virtual reality kan, moet en bijna zeker zal zijn binnen twee jaar." Het bedrijf zegt zelf een prototype te hebben gebouwd om aan te tonen waar de techniek tot in staat is.

Verder wordt ook getoond hoe ondersteuning voor virtual reality verder geïntegreerd wordt binnen het Steam-platform. Valve noemt hierbij als voorbeeld een zogeheten overlay van Steam die geprojecteerd kan worden, vergelijkbaar met hoe Google Gla werkt. 

Valve sprak begin dit jaar al openlijk over virtual reality, maar ging toen vooral in op de problemen die eerst overwonnen moesten worden, zoals beeldvertraging en het betaalbaar maken van een consumentenversie. De oplo ing lag volgens Valve toen bij nog niet bestaande technologie. 

In 2012 werd binnen het bedrijf ook aan een augmented reality-bril gewerkt. De betrokken medewerkers werden echter ontslagen, maar hebben onlangs hun project succesvol weten te financieren via Kickstarter. De zogeheten castAR haalde ruim een miljoen dollar op.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou