Valve legt uit hoe het aanbevelingssysteem werkt op Steam | Gamer.nl

Valve legt uit hoe het aanbevelingssysteem werkt op Steam | Gamer.nl

Valve legt uit hoe het aanbevelingssysteem op Steam werkt naar aanleiding van feedback van fans op het systeem.

Eind vorig jaar veranderde Valve de manier waarop games worden aanbevolen aan spelers op Steam. Dit zorgde voor gemengde reacties. Onlangs ging de Steam Discovery Update 2.0 live en op de Gamedev subreddit werd een discu ie gestart over hoe de update ontwikkelaars beïnvloedt.

Een aantal ontwikkelaars gaven aan dat de verkoopcijfers van hun games sterk gedaald zijn. Anderen gaven juist aan dat hun verkoopcijfers na de update juist zijn gestegen.

Een ontwikkelaar zegt dat het algoritme van Steam nu vooral beïnvloed wordt door verlanglijstjes, verkoopcijfers, gebruikersrecensies en gelijktijdige spelers. Dit zorgt ervoor dat games die minder goed scoren op deze criteria moeilijker te vinden zijn.

Valve besloot hier zelf op in te gaan en legde in een blogpost uit dat ze transparanter willen zijn over hoe de Steam-store werkt en constant proberen de store te verbeteren om aan de wensen en behoeften van zowel spelers als ontwikkelaars te voldoen.

Ook kunnen spelers nu zien waarom games worden aanbevolen. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan de verlanglijstjes van vrienden, soortgelijke games die spelers hebben gespeeld of gebruikersrecensies.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou