Valve kondigt vr-game Half-Life: Alyx officieel aan

Valve kondigt vr-game Half-Life: Alyx officieel aan

Valve heeft de vr-game Half-Life: Alyx officieel aangekondigd.

Er gaan al jaren geruchten over een virtualrealitygame gebaseerd op de Half-Life-franchise. In 2015 gaf het bedrijf nog aan te experimenteren met vr en de IP. De afgelopen dagen begonnen geruchten weer op te laaien vanwege een gelekt interview.

Via Twitter laat Valve weten dat Half-Life: Alyx echt bestaat en dat de game aanstaande donderdag om 19:00 uur Nederlandse tijd wordt onthuld. Verdere details zijn er nog niet over de game.

De originele Half Life-game verscheen in 1998 op pc. Een paar jaar later kwam de game ook naar PlayStation 2. Gamers besturen Gordon Freeman, een wetenschapper die zijn weg moet vinden uit de Black Mesa Research Facility nadat een experiment met buitenaards materiaal misgaat.

Vervolg Half-Life 2 verscheen in 2004. Daarna kwamen er nog twee episodische vervolgen uit. De tweede episode eindigde met een cliffhanger en daarna is er geen nieuwe Half-Life-game meer uitgekomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een triple-a VR game is altijd welkom! Vooral van Half Life!

0
test

Hopelijk gaan ze het ook uitbrengen voor andere VR systemen maar ik heb zo'n vermoeden dat ze het voor zichzelf willen houden...

0

@Ryme Hij komt op SteamVR, wat betekent dat ie op bijna elk VR systeem te spelen zal zijn (Oculus, Vive, Index, WMR etc.). Aangezien de meeste headset gewoon toegang hebben tot Steam VR.

0

Aanbevolen voor jou