Valve komt in november met settopbox voor streamen van games | Gamer.nl

Valve komt in november met settopbox voor streamen van games | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Valve onthulde het kastje tijdens de Game Developers Conference die deze week plaatsvindt in San Francisco.

Steam Link staat gepland voor november en moet dan voor 50 dollar verkrijgbaar zijn. De settopbox maakt het mogelijk om spellen in 1080p en met 60 frames per seconde te streamen, aldus Valve.

Die mogelijkheid biedt Valve standaard al via zijn gameplatform Steam, maar dan zijn nog twee pc's vereist, waarvan de een in de huiskamer staat.

Steam Machines
De Steam Link werkt ook met de speciale controller die Valve voor zijn eigen hardware wil lanceren. Deze moet wel apart worden aangeschaft.

Valve onthulde verder dat zijn zogeheten Steam Machines vanaf november verkrijgbaar zijn. Dit zijn computers die speciaal zijn gemaakt om in de huiskamer te gamen.

Daarnaast maakte de uitgever bekend dat het zijn nieuwe Source 2.0-engine gratis te downloaden maakt. Bij commercieel gebruik van de ontwikkeltool moet wel een percentage van de opbrengs afgedragen worden aan Valve.

Virtual reality
Valve onthulde eerder deze week al dat het samen met HTC de virtual reality-bril Vive maakt. Het bedrijf werkt echter ook aan lo e technologie die het nauwkeurig en zonder veel vertraging volgen van hoofdbewegingen faciliteert.

De technologie, Lighthouse, zou goedkoop, klein en licht genoeg zijn om in mobiele apparaten te verwerken. Ook kan de bewegingsdetectie naar verluidt eenvoudig in bijvoorbeeld tv's geïmplementeerd worden, zodat die in combinatie met Lighthouse de hoofdbewegingen van kijkers kunnen volgen.

Door: NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou