Valve gaat Steam-reviews van ontwikkelaars tegen | Gamer.nl

Valve gaat Steam-reviews van ontwikkelaars tegen | Gamer.nl

Valve heeft een update uitgevoerd voor Steam waardoor mensen die een game met een Steam-key hebben gedownload, geen score in cijfervorm meer achter kunnen laten voor de betreffende game.

Deze nieuwe regel is ingevoerd om overdreven goede userscores op Steam tegen te gaan. Ontwikkelaars of uitgevers zouden aan diverse mensen de game kunnen verspreiden via Steam-keys met als opdracht een hoge score te geven aan het product. Wel kunnen mensen die games met Steam-keys verkrijgen nog in tekstvorm een recensie plaatsen.

Iedereen die de game gewoon gekocht heeft via Steam kan nog wel cijfers achterlaten. Volgens Valve kwam het regelmatig voor dat ontwikkelaars grote hoeveelheden positieve scores uitdeelden voor hun eigen game. Er zouden minstens 160 games zijn die een veel groter percentage aan positieve reviews hebben van mensen die die games met een key hebben geactiveerd.

Valve past de nieuwe regel ook toe op alle recensies die al op Steam zijn verschenen. Volgens het bedrijf verandert het gemiddelde gebruikerscijfer van ongeveer 14 procent van de games op Steam daardoor.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou