Valve: 'Counter-Strike: GO kan eigen The International krijgen' | Gamer.nl

Valve: 'Counter-Strike: GO kan eigen The International krijgen' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

The International is een Dota 2-toernooi dat gesponsord wordt vanuit een crowdfundingstructuur. Spelers kunnen geld inleggen voor verschillende rewards en een gedeelte van de inleg gaat naar de totale prijzenpot van het esportstoernooi. Op die manier heeft The International al meer dan 10 miljoen dollar aan prijzengeld, het meeste prijzengeld voor een esportstoernooi ooit. 

Johnson geeft aan dat over een soortgelijke opzet wordt gesproken met betrekking tot Counter-Strike: Global Offensive. "Ik weet niet of het The International zou heten, maar de jongens die aan Counter-Strike werken hebben veel progre ie geboekt in het ondersteunen van de profe ionele community achter de game." Hij vervolgt: "We werken allemaal bij hetzelfde bedrijf en delen veel ideeën, en gezien het succes dat dit toernooi is geworden, zie ik geen enkele reden waarom veel van dezelfde dingen niet direct kunnen worden toegepast op Counter-Strike". 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou