Het thema van dit jaar was 'heartbeats' en op locaties in Amsterdam, Hilversum, Breda, Enschede en Leeuwarden werden ook verschillende games gemaakt rondom dit thema. Verderop in de week verschijnt nog een verslag vanuit Gamer.nl: Marcel, Gerard en Gillian maakten onderdeel uit van verschillende jury's.

De games die tot winnaar zijn gekroond op de verschillende locaties, staan hieronder. Sommige games zijn al te downloaden vanaf de internationale Global Game Jam-site. In totaal zijn er 86 Nederlandse games in 48 uur gemaakt, een recordaantal zo laat Dutch Game Garden weten in een persbericht. Wereldwijd staat de teller momenteel op bijna 3000, zo meldt Control.

In totaal deden er meer dan 500 deelnemers mee aan het evenement in Nederland. In Amsterdam deden onder meer medewerkers van Silverfit mee, een bedrijf dat zich specialiseert in revalidatie en fysotherapie met behulp van gametechnologie. Grendel Games deed mee in Leeuwarden, een bedrijf dat onder meer medisch toegepaste games en persooneelstrainingen in gamevorm aanbiedt. 

De winnaars van de Global Game Jams in Nederland krijgen van Microsoft de mogelijkheid hun game in de nieuwe Windows Store uit te brengen. 

Amsterdam

1. B-Minus 50 (thumbr, Control Magazine)

2. Folium

3. Robocaust Z (Green Hill, Vanguard, Claynote)

Publieksprijs: The River Within

Hilversum

1. Dark day LA

2. Life in a heartbeart

3. Tug of Gore

Publieksprijs: Dark day LA

Breda

1. RU-PAM

2. Wob Wob (Codeglue e.a.)

3. Per Venas

Publieksprijs: Sherrifs & Sombreros

Enschede

1. Dawn

2. Exploding Heart Syndrome!

3. Celestia (Firedroid e.a.)

Publieksprijs: Dawn

Leeuwarden

1. Dark Pulse

2. My Heart Will Go On (Grendel Games e.a.)

3. Quest for Gloria

Publieksprijs: -