Ook de afgelopen dagen hebben we weer allerlei aspecten van de Xbox One uitgelicht. Dit keer keken we naar twee functies die Microsoft zelf vaak aanhaalt om het systeem te verkopen. We verdiepten ons in de nieuwe Kinect, die de zieltjes van hardcore gamers nu toch echt voor zich moet winnen. De mogelijkheden zijn er, nu moeten ze alleen nog worden toegepast. Ook doken we in de mysterieuze wereld van de cloud. Het grote serverpark van Microsoft kan ons in de toekomst veel moois bieden, maar we moeten ook geen wonderen verwachten. De cloud gaat een hoop kleine functies wat meer gestroomlijnd maken en heeft ook in games genoeg potentie.

De grootste aankondiging was toch wel dat het Games with Gold-programma voorlopig door blijft gaan en ook naar de Xbox One komt. In navolging van Playstation Plus is Microsoft dit jaar begonnen met het weggeven van ‘gratis’ games aan hun leden. Het zijn vaak wat oudere games, maar je kunt toch niet zeuren als je gratis Assassin's Creed 2 krijgt. Het programma komt waarschijnlijk pas in 2014 naar de One. Voor de echte achievement-liefhebbers maakt het binnenkort ook niet meer uit of die gratis game een wat kleinere downloadbare titel is, want ook die games krijgen voortaan een Gamerscore van 1000. Ook was er goed nieuws voor degenen die van kleurrijke platformers houden: het briljante Rayman: Legends komt namelijk ook naar de One.

Rayman: Legends

Tot slot kregen we aardig wat beelden voorgeschoteld om ons verder te enthousiasmeren. Er worden bijvoorbeeld veel reclames gemaakt die de kracht van de nieuwe console in de spotlight zetten. In dit filmpje worden alle functies van de One op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat je straks in huis haalt. Verder werd er een commercial gepubliceerd die je maar beter niet aan je vriendin kunt laten zien. Zonder moeite neemt de vrouw in dit filmpje de controle van de console over via de Kinect, en commandeert ze ook nog haar vriendje in het rond.

Leuk en aardig, maar het gaat uiteindelijk natuurlijk om de games. En ook die kregen we weer veel te zien. Zo werd het 'verhaal' van zombiegame Dead Rising 3 uit de doeken gedaan in een nieuwe trailer en liet Ubisoft liet zich van zijn grappigste kant zien in een nieuwe video voor de Kinect-bestuurde fighting game Fighter Within. Het meest indrukwekkende waren toch wel de 30 minuten aan beelden van Dragon Age 3: Inquisition die werden gelekt.

 

Met nog maar een paar dagen te gaan tot de lancering kun je hier op Gamer.nl weer veel content rond de Xbox One verwachten. We houden al het nieuws, de video's en de achtergronden over de console bij in ons Xbox One lanceringsdossier. Zijn jullie al klaar voor vrijdag?