Dat er in een korte periode veel kan misgaan laten de afgelopen twee weken duidelijk zien. Het begon op 15 oktober met de redelijk verassende, maar vooral enorm teleurstellende aankondiging van Ubisoft dat voormalig launchtitel Watch Dogs is uitgesteld tot de lente van 2014. De PlayStation 4 verliest hiermee een smaakmaker in zijn launch line-up, die met het door Sony bevestigde uitstel van DriveClub nog een knauw kreeg. Racefans kunnen op 29 november overigens wel aan de slag met een zeer energiek Need for Speed: Rivals, rapporteerde Bas in zijn preview.

Ook positieve berichten

Gelukkig was er ook vrolijker nieuws rond de PlayStation 4 en mogen we ons opmaken voor de komst van indiegames Flower, flOw, Sound Shapes en Escape Plan. Het is voor velen wellicht een pleister op de zere wond, maar voor anderen ook een kans om deze titels nog eens te proberen. Sowieso kunnen PlayStation 4-fans zich verheugen op veel indietitels. We maakten al een overzichtje van enkele indiegames die bij de launch beschikbaar zijn en hoorden tijdens gesprekken met Nederlandse indie-ontwikkelaars vooral positieve berichten over de potentie van de PlayStation 4. Hoe dit zich in de praktijk gaat vertalen zijn wij zeer benieuwd naar.

Tot slot keken we nog naar de rol die de PlayStation 4 kan gaan spelen in het leven van de PlayStation Vita en vroegen wij jullie of je van plan bent om een PlayStation 4 te gaan kopen. Dit leverde een mooie en uitgebreide discussie op, waarvoor dank. Om dit goede gevoel vast te houden sluiten we af met de gelekte beelden van Killzone: Shadow Fall, die er veelbelovend uitzien. De game zal de wat gemankeerde launch van de PlayStation 4 moeten dragen en wekt met deze video in ieder geval vertrouwen.

Volgende week volgt een nieuwe update van het PlayStation 4 lanceringsdossier.