Unreal Engine 3 brengt 'volgende generatiesprong' | Gamer.nl

Unreal Engine 3 brengt 'volgende generatiesprong' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Epics demonstratie van de engine "brengt atmosfeer, effecten en menselijke personages naar nieuwe hoogten", schrijft de ontwikkelaar in een persbericht. Michael Capps, directeur van Epic Games, zegt: "Deze technologiedemonstratie is niet minder dan adembenemend. Het doet me denken aan de eerste keer dat we Unreal Engine 3 toonden aan de wereld en dat mensen verbaasd waren. Het is alsof je de Unreal Engine opnieuw voor het eerst ziet."

De nieuwe tools voor UE3 worden volgende week voor het eerst getoond aan partners, potentiële klanten en media. Dit gebeurt achter gesloten deuren tijdens de GDC in San Francisco.

Unreal Engine 3

Unreal Engine 3 is een veelgebruikte game engine. Epic Games bouwt al zijn spellen op deze techniek, zoals de Gears of War-serie, Bulletstorm en Unreal Tournament 3. Andere uitgevers kunnen echter ook een licentie nemen op de techniek. Onder andere Ma Effect 3, Bioshock: Infinite, Mortal Kombat, DC Universe Online, Enslaved: Ody ey to the West en Zumba Fitne draaien ook op UE3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou