Universal Studios moet niets hebben van Blu-Ray | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De zogenaamde strijd tu en HD-DVD en Blu-Ray slaat wederom een nieuwe weg in. Dit maal is het filmmaatschappij Universal Studios die te kennen geeft de voorkeur te geven aan de HD-DVD.

Tijdens een interview met Craig Kornblau (president van Universal Studios home entertainment) liet hij het volgende weten:

"Look at the blogs, look at the reviews by the early adoptersand even look at the mainstream media – HD DVD has maintained itsfirst-to-market advantage and delivered on the promises of providingthe best high definition image and sound quality at the best value forconsumers today."

In een recentelijke screening werden drie films op beide opslagmedia getoond (Training Day, Ki Ki Bang Bang en Rumour has it...). Na afloop van de screening kwam de HD-DVD als betere uit de bus als het aankwam op beeldkwaliteit. De Blu-Ray disc scheen last te hebben van 'Cropping' problemen, 'Artifacting', overdadig veel ruis en een veel te donkere kleurstelling.

Of dit probleem eenmalig was valt te bezien en of games hier echt last van zullen gaan hebben laten we in het midden. Wel is een gegeven dat er op HD-DVD geen games zullen verschijnen en dat de Blu-Ray daar wel voor zal worden gebruikt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou