Uncharted-schrijfster Amy Hennig ontvangt BAFTA Award | Gamer.nl

Uncharted-schrijfster Amy Hennig ontvangt BAFTA Award | Gamer.nl

Amy Hennig, de schrijver en creative director van de eerste drie Uncharted-games, wordt gehonoreerd door het prestigieuze British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). Ze zal een 'Special Award' ontvangen, zo is deze week aangekondigd.

Ze ontvangt deze award voor haar gehele oeuvre. De award wordt op 12 juni in Los Angeles uitgereikt. "Amy is één van de meest succesvolle en gerespecteerde creatieve leiders van de industrie en we vinden het geweldig om haar uitstekende aandeel hierin te herkennen met deze speciale award - één van de hoogste eerbetuigingen van BAFTA", aldus voorzitter Harvey Elliot.


"Haar werk in de game-industrie is verspreid over bijna drie decennia", zo vervolgt hij, "en door haar illustere carrière heeft ze altijd gehamerd op het belang van het script. Deze creatieve visie is terug te zien in al haar werk. We kijken er naar uit om deze welverdiende award met haar te vieren."

Hennig werkte onder andere aan de Soul Reaver-reeks bij Crystal Dynamics voordat ze bij Naughty Dog aan de Uncharted-games ging werken. Ze schreef ook mee aan het recent verschenen Uncharted 4: A Thief's End, maar werd vervangen door Niel Druckmann en Bruce Straley. Volgens berichtgevingen werd ze gedwongen Naughty Dog te verlaten en werd haard werk weggegooid, al is dit nooit bevestigd. In de aftiteling van Uncharted 4 wordt het werk van Hennig geëerd. 

Toen Hennig in 2014 Naughty Dog verliet, ging ze aan de slag bij Electronic Arts. Ze werkt nu samen met Dead Space-ontwikkelaar Visceral Games aan een nieuwe Star Wars-game, al is deze nog niet officieel onthuld.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou