'Uitgevers wilden Remember Me niet vanwege vrouwelijke hoofdpersoon' | Gamer.nl

'Uitgevers wilden Remember Me niet vanwege vrouwelijke hoofdpersoon' | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

"Er waren wat bedrijven die zeiden: 'We willen geen game uitgeven die geen succes gaat zijn. Je kan geen vrouwelijk personage in je game stoppen. Het moet een mannelijk personage zijn, zo simpel is het.'", aldus creative director Jean-Maxime Moris. "Er waren ook mensen die zeiden: 'Je kan de speler geen mannelijk personage laten ku en, dat gaat ongemakkelijk voelen.'"

Volgens Moris werkt deze instelling de game-industrie tegen. "Als je zo denkt, gaat het medium nooit volwa en worden. Je moet mensen in je game zien te krijgen, maar het is niet zo dat er aan je seksuele geaardheid wordt getwijfeld doordat je een game speelt. Ik vind het extreem raar." Moris vergelijkt games met films, waarin mensen zich ook kunnen identificeren met personages van het andere geslacht.

Remember Me verschijnt op 7 juni op Xbox 360, PlayStation 3 en PC en draait om Nilin. Zij is een premiejager die niet mensen maar hun herinneringen als doelwit heeft. Ze kan inbreken in het hoofd van tegenstanders en zo herinneringen aanpa en.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou