'Ubisoft wist van seksuele intimidatie af'

'Ubisoft wist van seksuele intimidatie af'

Een nieuwe reportage van de Franse uitgave Liberation claimt dat men bij Ubisoft al geruime tijd afwist van de seksuele intimidatie die binnen de studio's plaatsvond.

Het gisteren verschenen artikel(via) gaat onder andere over chief creative officer Serge Hascoet, die "het meest giftige gedrag binnen het bedrijf" zou vertonen. "Iedereen weet het. Hij wordt zelfs gewaardeerd voor zijn giftigheid." Wel wordt gemeld dat Hascoet zich zelf niet schuldig heeft gemaakt aan seksueel wangedrag.

Vice-president Tommy Francois werd een paar weken geleden met verlof gestuurd, aangezien er een onderzoek naar wangedrag naar hem loopt. Volgens het nieuwe artikel van Liberation zou er een "jongensclub" rondom hem zijn gevormd. Het artikel claimt dat elk slachtoffer van hem die zich bij Human Resources meldde, te horen zou hebben gekregen dat creatieve mensen op deze manier te werk gaan. Ook zou hen zijn gevraagd of het niet beter was om zelf ontslag te nemen.

Volgens een werkneemster van Human Resources binnen Ubisoft, die 'Tatiana' wordt genoemd, zijn veel van de zaken die nu aan het licht komen eerder al gemeld. "Dat geeft maar aan dat Human Resources Ubisoft's stille orgaan is."

Het artikel van Liberation claimt dat er inmiddels meer dan honderd verschillende zaken zijn gemeld aan HR. Volgens een anonieme, vrouwelijke werknemer is de situatie sinds het wangedrag publiekelijk is uitgekomen verergerd, omdat studiohoofden menen dat het hun vrijheid aantast en dat het een "heksenjacht" is geopend. Een andere bron meldt echter dat directeur Yves Guillemot inmiddels alles op alles zet om al het wangedrag te achterhalen. "Het is een echt #MeToo-moment, omdat het niet alleen een optelsom is van alle onthullingen, maar daadwerkelijk verandert wat acceptabel is en wat niet."

Gamer.nl heeft zelf geen bronnen binnen of buiten Ubisoft gesproken omtrent deze berichtgeving - het bericht is puur gebaseerd op het onderzoeksartikel van Liberation en de vertaling van Spieltimes.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Te bizar voor woorden. Als ik mij niet vergis is dat al een tijd gaande en was het een en ander openbaar gemaakt, maar ze doen / deden er te weinig mee! Mocht alles kloppen dat is het zeer denigrerend en zwaar ongepast naar de dames toe.

0
test

@Goodmushin Die dames moeten maar voor zichzelf opkomen, zwakzinnig gelul altijd over zielige vrouwen.

0

@oropher Gesproken als iemand met een mentale tekortkoming. Zoals je kan lezen hebben ze aan de bel getrokken maar is daar advies gegeven dat ze zelf maar moesten opdonderen. En volgens mij is een vrouwelijke werknemer een werknemer net als een man een werknemer is en zijn het geen fluff girls uit de porno industrie, hoe moeilijk is het te begrijpen dat een vrouw een mens is en geen stuk vlees waar je je aan kan vergrijpen wanneer het jou uitkomt, waar leven we in? Het stenen tijdperk??? Ipv te roepen hou je poten thuis tegen die gozers ga jij roepen dat die vrouwen niet moeten zeuren en zelf maar wat moeten doen. 😅 I.Q. en E.Q. van een drol.

0
test

@oropher als er al iets zwakzinnig is, is dit wel jouw reactie. Je leest toch dat ze dat geprobeerd hebben? Maar null op het request kregen. En doorgaans accepteren werknemers veel voor de lieve vree om een goeie baan of naam te behouden in deze tijd. Voor zulk misselijk beleid als dat inderdaad plaats heeft gevonden bij ubisoft heb ik geen begrip.

0
test

@oropher Ging het allemaal maar zo makkelijk, dan was de wereld een veel fijnere plaats om in te wonen.

0
test

@oropher Erg kort door de bocht. Los van het feit dat sexuele Intimidatie in zijn geheel ongepast is. Het nut van voor je zelf opkomen in deze staat er dan ook los van. Je hoort respect voor elkaar te hebben.

0
test

Waarom bij dit artikel expliciet vermelden dat hier geen bronnen zijn gesproken en dat het alleen vertaald is, terwijl hier aan de lopende band nieuwsartikelen worden vertaald zonder die extra vermelding?

0
test

@Agent 4125 Omdat dit een gevoelige topic is, en uiteraard kan Ubisoft vragen gaan stellen aan de redactie. Gebeurt wel vaker.

0

Aanbevolen voor jou