Ubisoft werkt aan 'een aantal' virtual realitygames | Gamer.nl

Ubisoft werkt aan 'een aantal' virtual realitygames | Gamer.nl

Ubisoft werkt op dit moment aan "een aantal games" die gebruikmaken van virtual realitybrillen. Dat liet het bedrijf gisteren weten in een gesprek met aandeelhouders.

"We geloven in virtual reality omdat we zien dat het gamers echt een kans geeft om zich onder te dompelen in de spelwereld", aldus Ubisoft's CEO Yves Guillemot. "We werken dus aan een aantal games die gebruik maken van deze mogelijkheid."

"We werken met verschillende merken die we hebben om te zien hoe we het beste gebruik kunnen maken van de nieuwe mogelijkheden, maar kijken ook uit dat we er niet onder lijden." Als voorbeeld noemt Guillemot dat sommige mensen niet langdurig games kunnen spelen met een virtual realitybril op. 

Ubisoft heeft franchise als A a in's Creed, Watch Dogs, Rayman en Just Dance onder zijn hoede. Welke series gecombineerd kunnen worden met virtual realitytechniek, is nog niet bekend.

De meest bekende virtual realitybril is de Oculus Rift, die begin 2016 beschikbaar moet komen voor consumenten. Sony werkt aan een eigen virtual realitybril, Project Morpheus, die in de eerste helft van 2016 moet verschijnen. Ook Microsoft en Valve werken aan eigen headsets.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou