Ubisoft verhoogt salarissen Canadese werknemers

Ubisoft verhoogt salarissen Canadese werknemers

Ubisoft verhoogt de salarissen van werknemers in Canada. Dat meldden bronnen aan Kotaku, waarna de uitgever de verhoging bevestigde.

Ubisoft verhoogt de salarissen met minimaal vijf procent en geeft werknemers meer verlof. De verhoging gaat bij de eerstvolgende uitbetaling in en is 'een van meerdere maatregelen' om Ubisoft aantrekkelijker te maken als werkgever.

"Dit jaar is de markt in Canada drastisch veranderd. Deze aanpassing, die begint bij een verhoging van vijf procent, is om dat probleem gedeeltelijk op te lossen", meldt een woordvoerder aan Kotaku. "Dit is de eerste keer dat we in het midden van het jaar een verhoging doorvoeren. In april komt er zoals gewoonlijk nog een aanpassing."

Montreal is recent erg in trek onder game-uitgevers. Zo openden Amazon, TiMi Studio en Gearbox onder andere een studio in de stad. 

Er is echter ook zorgen rondom de salarisverhoging. Bronnen van actiegroep A Better Ubisoft melden dat junior-werknemers slechts een salarisverhoging van 5 tot 7 procent ontvangen, terwijl senior-werknemers een verhoging van 20 procent mogen verwachten.

Vorige week lanceerde A Better Ubisoft een nieuwe petitie voor verandering bij de uitgever, naar aanleiding van grootschalige onderzoeken naar en claims van wangedrag bij het bedrijf.

In de open brief waaraan de groep refereert werd geëist dat medewerkers die zich schuldig hebben gemaakt aan wandgedrag op de werkvloer, daarvoor verantwoordelijk worden gehouden. Ook eisten zij inspraak bij het besluit over collega’s die zich schuldig maken aan (psychische) mishandeling op de wekvloer.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Er is echter ook zorgen rondom de salarisverhoging. Bronnen van actiegroep A Better Ubisoft melden dat junior-werknemers slechts een salarisverhoging van 5 tot 7 procent ontvangen, terwijl senior-werknemers een verhoging van 20 procent mogen verwachten." tjonge jonge jonge, het is ook nooit goed met die lui. Ze mogen uberhaupt al blij zijn DAT er salarisverhogingen zijn, en als je het te weinig vindt dan ga je toch op zoek naar een andere studio, in Canada zitten er nog genoeg grote voor zover ik weet.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@coola Dit heeft niets met woke te maken. Die haal jij er ineens weer bij. Je hebt ook mensen die altijd alles wat een bedrijf doet of uitpoept de hemel in prijst of goedpraat.

0

@coola Je snapt er weinig van man. Hierdoor wordt de marge alleen maar groter, als je hetzelfde doorvoert voor iedereen heb je daadwerkelijk blije medewerkers.

0

@SuperDre Nu is Ubisoft natuurlijk niet de enige die zo werkt, maar het zijn vrijwel altijd zo dat degenen die het meest een salarisverhoging kunnen gebruiken het minst erbij krijgen. Terwijl personeel met een hogere functie al een veel beter salaris krijgen er ook nog eens een grotere verhoging krijgen. Ik vind het ook een beetje raar dat je zegt dat je niet zou mogen zeuren als je een verhoging krijgt. Blijkbaar moet je alles maar aannemen van je baas? Trouwens Ubisoft doet dit juist om het personeel binnen te houden en juist NIET aan een andere studio kwijt te raken. Dat maakt dat deze minimale verhoging niet eens heel veel zoden aan de dijk zet. De volgende zin uit het artikel zegt veel: While the raises are across the board, sources tell Kotaku that those who currently earn the most will see the biggest increases, prompting criticism that the new benefits will reinforce existing inequalities at the studios. Als ik het bronartikel mag geloven is er al een aantal jaar een behoorlijke leegloop gaande van zeer ervaren personeel. Blijkbaar is Ubisoft niet zo'n toffe werkgever door bv. het lagere salaris en de werkomstandigheden daar. Volgende zegt ook veel: They also said that the company has been resistant to implementing any changes that would lead to greater pay transparency, something that competitor Activision Blizzard just announced it would do in response to demands from employees. Als ze daar niet transparant over willen zijn zullen de verhoudingen wel scheef zijn.

0
test

@Ziminar nouja, transparant, leuk als je simpel met schalen werkt, maar aan de andere kant gaat het anderen niets aan hoeveel jij verdient, misschien kun ij beter praten en zo meer geld afspreken, en voor 'talent' willen bedrijven vaak wel meer betalen. We leven nu eenmaal in een kapitalistische maatschappij. Enuh, om eerlijk te zijn, ikzelf ben dus niet iemand die goed kan lullen.

0
test

@Ziminar Dat van die leegloop wil ik best geloven ja.

0
test

@Ziminar Dat van die leegloop wil ik best geloven ja.

0
test

Wat een fijn nieuws ik hou van Ubisoft heel goed bedrijf met goede salarissen en games andere bedrijven zijn kut

0

Aanbevolen voor jou