Ubisoft Montreal-kantoor ontruimd, gijzeling blijkt vals alarm

Ubisoft Montreal-kantoor ontruimd, gijzeling blijkt vals alarm

Het kantoorgebouw van Ubisoft Montreal werd gisteravond ontruimd nadat er sprake was van een mogelijke gijzeling. Dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn.

De politie kwam in actie nadat iemand vanuit het gebouw zelf het noodnummer had gebeld en claimde dat er een gijzeling plaatsvond. Uiteindelijk bleek er geen dreigende situatie te zijn, maar de politie besloot het gebouw nog wel te evacueren.Het gebied rondom het kantoor was door de politie afgezet.

Op beelden die vanuit een helikopter werden geschoten, was tijdens de situatie te zien dat werknemers van de in Montreal, Canada gesitueerde ontwikkelaar op het dak van het gebouw stonden. Diverse werknemers plaatsten op social media de melding dat ze veilig waren.

Het zou om een 'swatting'-incident kunnen gaan. Dat houdt in dat iemand anoniem een misdaad meldt op een locatie, terwijl er geen misdaad gaande is. Mensen die dit doen, kunnen boetes of andere straffen opgelegd krijgen. De politie zoekt nog uit wie verantwoordelijk was voor het belletje.

Ubisoft Montreal heeft onlangs Assassin's Creed Valhalla uitgebracht. Andere games die de studio heeft ontwikkeld, zijn onder andere Assassin's Creed Origins, Far Cry New Dawn en Prince of Persia: The Sands of Time

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou