GamesIndustry.biz sprak met Guillemot over de situatie van THQ, waarvan onlangs nog bekend werd dat het zijn lening aan de bank niet af kan betalen. "Wat er gebeurd is met THQ is iets wat regelmatig gebeurt wanneer er een transitie plaatsvindt. Sommigen redden het, anderen besluiten om een andere richting in te slaan." Guillemot zegt dat hij het eerder gezien heeft bij Atari, Midway en Acclaim.

Gezien er gespeculeerd wordt over de mogelijke verkoop van enkele THQ-merken, vroeg GamesIndustry.biz Guillemot of Ubisoft geïnteresseerd zou zijn in enkele van hen. "Ze hebben goede dingen. We zijn altijd geïnteresseerd in goede merken. Het is zeker iets wat we overwegen, maar ik kan je niet meer dan dat vertellen." THQ heeft onder meer Relic, Vigil en Volition onder zich, bekend van respectievelijk de Warhammer 40,000-licentie/Company of Heroes, Darksiders en Saints Row. Ook geeft het bedrijf nog titels als South Park: The Stick of Truth en Metro: Last Light uit.

Financiële problemen

THQ bevindt zich echter in financiële problemen. Dit weekend werd bekend dat de uitgever zijn doorlopend krediet bij de bank Wells Fargo niet af kan betalen. Inmiddels is de waarde van een aandeel THQ weer tot bijna een dollar gedaald, dat terwijl er in juli nog een reverse stock split werd uitgevoerd waardoor het op 5 dollar uitkwam. De uitgever stelde onlangs zowel Metro: Last Light, Company of Heroes 2 en South Park: The Stick of Truth uit, maar gaf tevens aan niet genoeg geld te hebben om de afronding hiervan te kunnen financiëren.