'Ubisoft geeft NFT's weg aan werknemers'

'Ubisoft geeft NFT's weg aan werknemers'

Volgens bronnen van Kotaku biedt Ubisoft exclusieve NFT's aan voor haar eigen werknemers.

De NFT's, door het bedrijf 'Digits' genoemd, bestaan uit in-game petten voor Ghost Recon Breakpoint. Ubisofts NFT's werden vorig jaar als onderdeel van haar cryptoplatform Quartz geïntroduceerd in de shooter.

Nu zou het bedrijf ook NFT's weggeven aan ontwikkelaars die interesse hebben.

"Met de opening van het Ubisoft Quartz-platform in december wilden we een exclusieve Digit voor jullie creëren: de Ghost Recon 20th Anniversary-pet!", luidt de interne aankondiging volgens Kotaku. Werknemers kunnen de pet tot 9 maart kunnen claimen.

Verschillende ontwikkelaars zouden negatief op het aanbod hebben gereageerd. Uit een interncommunicatieplatform blijkt dat verschillende ontwikkelaars Quartz 'haten', in lijn met eerdere kritiek op de invloed op gameplay, het milieu en online veiligheid van games.

Ook zouden Ubisofts huidige NFT's nog niet zijn ontwikkeld voor gebruik in meerdere titels van de uitgever, zoals het bedrijf eerder aangaf.

Vorige maand kwam Ubisoft in opspraak omdat Nicolas Pouard, vicepresident van Strategic Innovations Lab bij Ubisoft, in een interview aangaf dat gamers NFT's 'nog niet snappen'.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou