Ubisoft beschuldigd van schending patent met Rocksmith | Gamer.nl

Ubisoft beschuldigd van schending patent met Rocksmith | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Guitar Apprentice leert mensen gitaarspelen met video's op DVD en op hun website. In die video's worden basisakkoorden aangeduid met primaire kleuren op een scrollende achtergrond. Het patent in kwestie gaat over het afspelen van vooraf opgenomen nummers, het dempen van specifieke segmenten in nummers die gespeeld kunnen worden door de gebruiker en de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad van die segmenten te verhogen en verlagen.

Eerder kwam Ubisoft al in conflict met de Engelse band Rocksmith, dat de rechten op de naam beweert te hebben. De band zei bereid te zijn om de game te promoten als hun liedjes aan de game worden toegevoegd. Ubisoft heeft hier nooit op gereageerd. Er loopt momenteel een zaak bij de Trademark Office van de Europese Unie over de merknaam Rocksmith.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou