Ubisoft adresseert vanavond niet de giftige werksfeer binnen bedrijf

Ubisoft adresseert vanavond niet de giftige werksfeer binnen bedrijf

Ubisoft adresseert vanavond tijdens het Ubisoft Forward-evenement niet de giftige werksfeer binnen het bedrijf. Dat meldde het bedrijf vandaag via social media.

"Ubisoft Forward wordt uitgezonden gedurende een tijd dat er grote, interne veranderingen plaatsvinden", zo leest de tweet van de Franse uitgever. "Omdat alle content van te voren is opgenomen, willen we erkennen dat de problemen waar we op dit moment mee dealen niet direct geadresseerd worden. We hebben nog significant werk te verrichten en wijden ons toe aan dit proces. We komen binnenkort met meer updates."

De afgelopen weken kwamen er, onder andere via reportages van de Franse uitgave Liberation, berichten naar buiten over een giftige werksfeer en seksuele intimidatie binnen Ubisoft. Verschillende prominente werknemers werden in eerste instantie op verlof gestuurd tijdens de onderzoeken. Na een uitgebreide reportage van Liberation gisteren waarin geclaimd werd dat men binnen het bedrijf geruime tijd bekend was met de giftige werkwijze, vertrokken vandaag drie topmensen van het bedrijf.

Vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd wordt Ubisoft Forward uitgezonden, een livestream waarin het bedrijf - ter vervanging van de reguliere E3-persconferentie - games onthult. Verwacht wordt dat spellen als Assassin's Creed Valhalla, Far Cry 6 en Watch Dogs Legion worden getoond. Om 20:30 uur begint de pre-show.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zwak, lijkt me niet zoveel moeite om een statement op te nemen en erbij te plakken. Dit is wel belangrijk genoeg dat het goed geadresseerd moet worden en dit straalt voor mij niet uit dat ze echt committed zijn

0
test

Ze kiezen duidelijk geld voor respect. Vooral nu wanneer je als bedrijf critisch word bekeken moet je niet gaan spammen met hoe goed je games zijn. Zorg ervoor dat de giftige stoffen uit je systeem zijn, kondig dat aan en laat weten dat de slachtoffers geholpen worden. Wanneer je shit op orde is kan je weer doen alsof je goeie games maakt, niet eerder.

0

Aanbevolen voor jou