Dat Ubi Soft de Gamecube serieus neemt wisten we al, maar dat ze voor het eind van volgend jaar met meer dan 20 titels hopen te komen, is toch wel een blije verassing.

Vijf van deze twintig titels zullen in de eerste vijf maanden van het bestaan van de Gamecube gelanceerd worden. Het gaat dan om de titels Batman Vengeance, Tom Clancy's Rainbow Six Rogue Spear, Rayman Arena, Evolution Worlds, Disney's Tarzan, Untamed en Disney's Donald Duck Goin' Quackers. De rest van de games zal in de loop van de tijd bekend worden gemaakt.

Today massive publisher Ubi Soft announced six GameCube titles to be released within the first five months of the system's life. They are Batman: Vengeance, Tom Clancy's Rainbow Six: Rogue Spear, Rayman Arena, Evolution Worlds, Disney's Tarzan Untamed, and Disney's Donald Duck Goin' Quackers.

All of these had been previously announced, whether officially or unofficially, except Evolution Worlds. Although no details were given beyond the name, GameSpot wisely notes that Ubi Soft published Evolution and its sequel for the Dreamcast.

Twee games die voornamelijk opvallen zijn Rayman Arena en Donald Duck Goin' Quackers.

Om maar bij die eerste te beginnen: Rayman Arena? Waar het hier precies om gaat is niet duidelijk maar het is hoogstwaarschijnlijk niet Rayman M, een titel die overigens wel al is aangekondigd voor de Gamecube. Het meest voor de hand liggend lijkt een Rayman deathmatch achtig iets, in de stijl van Unreal Tournament of Quake 3: Arena.

Dan Donald Duck Goin' Quackers. Dit spel ligt al bijna een jaar in de winkels voor de huidige consoles zoals de PlayStation en de Nintendo64, maar Ubi Soft ziet er klaarblijkelijk wel brood in om de game alsnog te releasen op Nintendo's Gamekubus.