Twitch gaat strenger optreden tegen schaars geklede streamers | Gamer.nl

Twitch gaat strenger optreden tegen schaars geklede streamers | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Geen kleding of onthullende kleding, waaronder lingerie, zwemkleding, tepelkwastjes of enkel ondergoed, is verboden", schrijft het bedrijf in de update. Ook tople streamen is verboden, zowel voor mannelijke als vrouwelijke spelers.

Streamers die tegen deze regels in gaan, lopen de kans dat hun account of kanaal tijdelijk geband wordt. De update van de gedragscode is een reactie op streamers die schaars gekleed gameplay streamen, wat af zou leiden van de game zelf. Twitch schrijft: "Nerds zijn sexy, en jullie zijn allemaal magnifieke, mooie schepsels, maar laten we ons vooral op de games richten".

Twitch is de grootste streamingdienst voor games en trekt tientallen miljoenen bezoekers per maand. Het bedrijf wordt overgenomen door webwinkel Amazon, dat bijna een miljard dollar voor het bedrijf neertelt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou