Twisted Metal uitgesteld in Europa, gecensureerd | Gamer.nl

Twisted Metal uitgesteld in Europa, gecensureerd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Jaffe verontschuldigt zich en zegt als nieuwe datum 1 maart gehoord te hebben; zeker weten doet hij dat echter niet. De censuur door Sony Europa snapt de Twisted Metal-maker wel: "Het is niet mijn game - Sony is eigenaar van het IP en financiert de game - en sommige landen hebben vanzelfsprekend veel strengere regels (wat betreft geweld). Twisted Metal is nooit echt een verkoophit geweest buiten Europa, dus het zal wel niet logisch geweest zijn om allemaal verschillende versies te maken voor de verschillende landen."

De hoeveelheid geschrapte content valt volgens hem wel mee. "99 % van de verwijderde content komt uit de filmpjes en die zijn nog vrijwel helemaal intact. Jaffe legt uit dat hij samen met de editor bijvoorbeeld de scène waarin een meisje het personage Tooth in zijn oog steekt met een schaar iets eerder heeft afgekapt, zodat de schaar niet langer zichtbaar contact maakt. Dit werkt wellicht zelfs beter voor mensen die ervan houden dat zaken aan hun verbeelding worden overgelaten, zo stelt hij. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou