Tropico 5 verbannen in Thailand | Gamer.nl

Tropico 5 verbannen in Thailand | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In Thailand wordt de managementgame, waarin spelers een dictatorschap runnen, uitgegeven door New Era Thailand. Marketing manager Nonglak Sahavattanapong zegt geen uitleg van de overheid te hebben gehad, alleen dat “men vreest dat sommige onderdelen van de game de rust en orde kunnen verstoren in het land”. Volgens Sahavattanapong waren er geen problemen bij het uitgeven van voorgaande delen in de reeks. 

Thailand is een monarchie waar koning Bhumibol Adulyadej aan het hoofd staat. Het land wordt bestuurd door een militaire junta die in mei dit jaar de macht overnam.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou