Trenched wordt wereldwijd Iron Brigade | Gamer.nl

Trenched wordt wereldwijd Iron Brigade | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Muir en Rice leggen uit dat de wereldwijde naamsverandering nodig is om spelers van alle regio's met elkaar te kunnen laten spelen. Voor Amerikaanse Trenched-spelers verschijnt er een binnenkort een update die de aanpa ing doorvoert. In Europa komt het spel later deze maand gelijk uit onder de naam Iron Brigade.

Naast de naamsverandering komt de update ook met extra wapens, nieuwe vrij te spelen voorwerpen en een survivalmodus. Deze modus speelt zich af in het African Hospital-level en laat spelers vechten tegen meerdere golven aan vijanden. Muir kondigde tevens aan dat er nieuwe downloadable content aankomt, wanneer precies kon hij niet zeggen.

Conflicterende merknaam

Dat de game in Europa al Iron Brigade heet, is een gevolg van problemen die uitgever Microsoft ondervond met de merknaam Trenched. Een Portugese bordspelmaker heeft namelijk de rechten op Trench in bezit en deze hebben ook betrekking op het maken van computerspellen. Microsoft besluit daarop, nadat de game noodgedwongen was uitgesteld, om Trenched in Europa onder een andere naam uit te brengen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou