Total War krijgt fantasy-spinoff Total War: Warhammer | Gamer.nl

Total War krijgt fantasy-spinoff Total War: Warhammer | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In het artbook 'The Art of Total War' staat een quote van Simpson die leest: "Voor de meeste strategiegames is multiplayer bijna de gehele ervaring, of ten minste een groot deel ervan. We experimenteren hier ook mee in de smartphoneruimte met Total War: Kingdom en we brengen de serie naar een fantasy-setting met Total War: Warhammer."

Creative A embly sloot in 2012 een deal om games in het Warhammer-universum te maken. Het ging hierbij om de licentie voor Warhammer, niet die voor de futuristische versie Warhammer 40,000. Total War: Warhammer is nog niet officieel aangekondigd, ontwikkelaar Creative A embly en uitgever Sega hebben de game nog niet bevestigd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou