'Torrentversie Watch Dogs bevat bitcoinminer' | Gamer.nl

'Torrentversie Watch Dogs bevat bitcoinminer' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De poster meldde dat hij last had van blauwe schermen, instabiliteit en hogere energieverbruik na het installeren van de neppe SKIDROW-uitgave. In de tu entijd bleek het programma winlogin.exe te draaien, met een naam die sterk lijkt op het wel legitieme winlogon.exe. In dezelfde map als het verdachte uitvoerend bestand vond de 4chan-gebruiker bovendien ltc.exe, een bekende trojan.

Hoewel niet met zekerheid te zeggen is of de melding op 4chan op waarheid berust, worden op torrentsites alle verdachte torrents verwijderd. Watch Dogs is vanaf morgen officieel te koop.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou