Tomasz Baginski werkt aan The Witcher-film | Gamer.nl

Tomasz Baginski werkt aan The Witcher-film | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Eerder deden geruchten de ronde door een artikel over de betreffende film op de website van het Poolse Film Instituut (PISF). Platige Image Studio, waarvan Baginski creative director is, bevestigt het nieuws nu op Facebook. De studio meldt acteurs te gebruiken, maar het is niet bekend in hoeverre de film geanimeerd wordt.

Platige Image Studio creeërde special effects voor grote Poolse producties als Antichrist (2009) en E ential Killing (2010). Baginski's korte animatie The Cathedral werd in 2003 voor een Oscar genomineerd en hij maakte de intoductiefilmpjes van The Witcher 1 en The Witcher 2.

In 2001 verscheen de live-action Poolse film The Hexer, gebaseerd op Sapkowski's The Witcher-verhalen. De film deed het echter niet goed onder fans en werd door Sapkowski zelf verstoten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou