Toetsenbord en muisbesturing voor Dust 514 bevestigd | Gamer.nl

Toetsenbord en muisbesturing voor Dust 514 bevestigd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Op dinsdag bracht fansite Dust 514 Base reeds het bericht dat dit het geval zou zijn. Sceptische gamers vroegen om een officiële bevestiging, omdat ontwikkelaar CCP vorig jaar had gezegd dat er alleen toetsenbordondersteuning zou zijn voor tekstinvoer, bijvoorbeeld voor de in-game chatfunctie. Laurino heeft nu dus bevestigd dat de informatie van Dust 514 Base correct is.

Volgens het originele bericht van de fansite heeft CCP ervoor gekozen om toetsenbord en muis ook als volwaardige besturingsoptie te accepteren, om op die manier fans van de PC-game Eve Online aan te trekken. Dust 514 speelt zich namelijk ook af in het Eve-universum. Sommige gamers zetten nog wel vraagtekens bij de optie, omdat spelers met toetsenbord en muis volgens hen een oneerlijk voordeel zouden hebben tegenover spelers met een PS3-controller.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou