Toekomstige Quantic Dream-games zijn vanaf lancering multiplatform

Toekomstige Quantic Dream-games zijn vanaf lancering multiplatform

Toekomstige games van Detroit: Become Human-ontwikkelaar Quantic Dream worden multiplatformreleases.

Dat laat studiohoofd David Cage weten in een interview met DualShockers. Games als Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human kwamen oorspronkelijk exclusief op PlayStation-consoles uit. De eerste twee games zijn nu ook voor pc verkrijgbaar en laatstgenoemde game komt later dit jaar uit op pc.

"Quantic Dream is niet meer exclusief gebonden aan één platform", aldus Cage. "Dus ja, tenzij er specifieke exclusieve deals voor een game afgesloten worden, komen al onze games op lancering naar alle platforms."

Volgens Cage kan Quantic Dream door games op meerdere platforms uit te geven een groter publiek bereiken. "Nadat we twaalf jaar exclusief met PlayStation hebben gewerkt, vonden we het de juiste tijd om actie te ondernemen."

In januari kocht NetEase een minderheidsbelang in Quantic Dream, waardoor de studio meer werknemers kon aannemen en zijn eigen games kon uitgeven. Daarna kwamen Heavy Rain en Beyond: Two Souls naar de Epic Games Store, en Detroit: Become Human komt later dit jaar uit op het platform.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Naar alle platforms? Dat is wellicht wat teveel van t goede maar ben erg blij dat deze studio goed aan de weg aan t timmeren is. Blijft een van mijn meest favoriete studio's van dit moment.

0

@Jumpman Hoezo is dat te veel van het goede?

0
test

@Quintex omdat de games van dusdanige grootte en kwaliteit zijn dat dit simpelweg niet kan werken. Een game zoals Detroid zie ik nog niet op een mobiel draaien. Xbox, Playstation en Pc zal geen probleem vormen, de rest verwacht ik niet veel van.

0
test

De reden is dus dat ze nu financien genoeg hebben om niet meer afhankelijk te hoeven zijn van 1 grote uitgever. Maar mooi hoor, kunnen nog meer mensen genieten van deze mooie games (of de gameplay je bevalt is een ander verhaal, maar de games zien er prachtig uit).

0

Aanbevolen voor jou