'Toekomstige Gran Turismo-games moeten 120 of 240 fps behalen'

'Toekomstige Gran Turismo-games moeten 120 of 240 fps behalen'

Als het aan Gran Turismo-bedenker Kazunori Yamauchi ligt draaien toekomstige games in de reeks op 120 of zelfs 240 frames per seconde.

Dat laat het hoofd van Polyphony Digital weten tijdens een recent FIA-evenement waar hij over de toekomst van Gran Turismo werd gevraagd. Volgens hem is een hogere framerate voor het ontwikkelteam belangrijker dan een zo hoog mogelijke resolutie.

"Ik denk dat qua resolutie 4K goed genoeg is", zo valt te lezen op GT Planet. "Wat frames per seconde betreft, wil ik in plaats van het bij 60 fps houden, het verhogen naar 120 of zelfs 240 fps. Ik denk dat dit de ervaring gaat veranderen."

Vorig jaar werd al bekendgemaakt dat Yamauchi en zijn team aan een nieuw deel in de raceserie werkt. Officieel is de game nog niet aangekondigd, maar hoogstwaarschijnlijk verschijnt hij op PlayStation 5. Sony maakte al bekend dat de console, die eind dit jaar moet verschijnen, een resolutie van 8K ondersteunt. Toch verkiezen sommige ontwikkelaars - zoals Yamauchi, zo blijkt - een vloeiende framerate boven een zo hoog mogelijke resolutie.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver Op 1080p misschien, 4K is een heel ander verhaal. Beste PC trekt dat amper.

0
test

@Quintex Ja dus console games zijn vaak beter geoptimaliseerd.

0
test

@Quintex met de snelste high end GPU van dit moment kan dat echt wel maar veelhoud t nog niet over... En die is ook t.o.v. de nieuwe consoles vele malen krachtiger.... Maar 60 lijkt me gewoon geen probleem.

0
test

@denver weet ik wel zeker van niet En btw 4K op 120 kan je echt vergeten. Op PC's draait tot nog maar net aan.... En die zijn toch stukken krachtiger, ook dan de nieuwe generatie...

0
test

Krijgen auto's ook een realistisch schade model, of alleen maar krasjes zoals all vorige games uit de serie?

0
test

@TheDeeGee Juist, dat is veel belangrijker dan 120fps/240fps..

0

Aanbevolen voor jou