In Frontier Defense kunnen spelers met drie anderen samenwerken om een doelobject te verdedigen tegen hordes computergestuurde vijanden. Tot deze vijanden behoren ook de eenheden uit de derde downloadbare content IMC Rising, zoals Suicide Spectres, Nuclaer Titans en Arc Titans. De modus is speelbaar op alle 24 maps.

Binnen de modus verdienen spelers turrets die zij op het slagveld kunnen plaatsen om hun vuurkracht te vergroten. Boven het slagveld cirkelt een luchtschip waar spelers respawnen zodra zij doodgaan. Vanaf hier is het al mogelijk om vijanden op de grond te beschieten. 

De update voegt ook Map Stars toe. Er zijn in totaal 504 van deze sterren. Deze kunnen spelers behalen door uitdagingen te voltooien en hoge scores te behalen. Bij het verkrijgen van 30 sterren in één gamemodus komt een nieuwe Titan Insignia vrij. De update brengt in totaal zeven nieuwe insignes, waarvan er twee in de nieuwe coöpmodus te verdienen zijn.

Respawn introduceerde verder nog Ranked Play, waaraan alle spelers van level 32 of hoger binnenkort kunnen deelnemen om te bepalen wie van hen het beste is. Iedere maand begint een nieuw seizoen met een nieuw scorebord. De Titanfall-ontwikkelaar kondigde tot slot nog twee extra spelmodi aan, Marked for Death Pro en Deadly Ground, respectievelijk voor een release op 5 en 26 november.

De Frontier Defense-update komt in de loop van vandaag beschikbaar en is gratis te downloaden. De volledige patch notes zijn te lezen op de website van Respawn.