Tieners vermoorden vriend met Mortal Kombat moves | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Dat niet iedereen het verschil tu en werkelijkheid en fantasie kent heeft een 14-jarige jongen uit Letland met de dood moeten bekopen. Vijf vrienden van de tiener, in de leeftijd tu en de 13 en 16 jaar, besloten "moves" uit Mortal Kombat op hun vriendje uit te proberen. Met "schaarbewegingen" probeerden ze zijn nek te breken, waarna de jongen in de nabij gelegen Gauja rivier werd gedumpt. Het is niet bekend of de tiener door toedoen van zijn vrienden of het koude rivierwater om het leven is gekomen. Het lichaam van de jongen is nog niet gevonden, zo hebben de autoriteiten bekend gemaakt. Het is niet bekend welk Mortal Kombat karakter de jongens probeerden te immiteren."It is difficult for me to explain the motivation of this brutal crime," said Rudite Markus, the headmaster of Valmiera high school where Marcis was a pupil.

"You can blame the video games for some influence, and you cannot fail to notice the onslaught of violence on TV screens."

"Videogames could be a catalyst for violent behaviour, alerted by alcohol, but one cannot reduce the real motives of the teen murderers to the influence of video games," said psychologist Zaiga Blaua.

Mochten de jongens schuldig bevonden worden, dan kunnen ze tot levenslang of een gevangeni traf van 20 jaar worden veroordeeld.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou