Tien jaar geleden: Releasedatum C&C: Renegade bekendgemaakt | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Releasedatum C&C: Renegade bekendgemaakt | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

C&C: Renegade releasedatum bekendgemaakt

Tien jaar geleden bleek dat Command & Conquer: Renegade op 1 maart van 2002 in de Europese winkels zou liggen. Vier dagen eerder, op 26 februari, zou de game in Amerika worden gelanceerd. Dat maakte een medewerker van ontwikkelaar Westwood bekend op de officiële website van de studio.

Command & Conquer: Renegade is een eerstepersoons schietspel dat werd uitgegeven door Electronic Arts. Het was de eerste game in het Command & Conquer-serie dat gebruikmaakte van een dergelijk camerastandpunt. De game zou eigenlijk veel eerder uitkomen, maar werd in september van 2001 vertraagd. Toen de game eind februari en begin maart uitkwam, ontving het zowel positieve als negatieve kritieken. De actie was volgens veel recensenten wat gewoontjes en bovendien kampte de game met veel technische problemen. De online modus werd daarentegen geprezen. Een PlayStation 2-versie was in de maak, maar werd later geannuleerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou