Tien jaar geleden: KNVB probeert lancering Hooligans te voorkomen | Gamer.nl

Tien jaar geleden: KNVB probeert lancering Hooligans te voorkomen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

KNVB gaat release Hooligans proberen te voorkomen

De KNVB wilde een decennium geleden de lancering van het Nederlandse spel Hooligans: Storm over Europe tegenhouden. "Het spel is onacceptabel", liet de voetbalorganisatie weten in dagblad Trouw.

De bond was bezig de juridische mogelijkheden te onderzoeken en wilde daarom nog niet niets over de zaak kwijt. Ontwikkelaar Darxabre vond dat de KNVB er een dubbele moraal op nahield, want de voetbalbond heeft volgens het bedrijf nooit contact gezocht met de Amsterdamse studio. "De KNVB heeft me nooit gevraagd eens te komen praten. Praten kan altijd. Er zijn duizenden spellen waar nog veel grover geweld in voor komt. Spellen waar je een gevloerde tegenstander de keel door moet snijden, en dat komt zonder één kritische noot op de markt", stelt ontwikkelaar Jason Garbner tegenover Trouw.

Hooligans: Storm over Europe was een strategiespel waarin de speler de meest notoire groep hooligans in Europa diende te creëren. Het is de KNVB uiteindelijk niet gelukt de release van het spel tegen te gaan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou