Tien jaar geleden: Hitman 2: Silent Assassin aangekondigd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hitman 2: Silent A a in aangekondigd

Eidos maakt tien jaar geleden bekend bezig te zijn met een vervolg op Hitman, genaamd Hitman 2: Silent A a in. Destijds meldden we dat de game exclusief op de PC verschijnt, maar de game werd tevens uitgegeven op de Xbox, PlayStation 2 en Gamecube.

De eerste Hitman draaide voornamelijk om het zo geruisloos mogelijk omleggen van je doelwitten. Het vervolg kende eenzelfde instreek, maar met meer wapens en locaties dan zijn voorganger. Ook zou het spel toegankelijker worden, gezien veel gamers het eerste deel te lastig vonden. Zo kon de speler in het tweede deel tijdens mi ies zijn of haar vorderingen opslaan en waren de levels zo ingericht dat de speler moeilijker ontdekt kon worden. Tevens beschikte hoofdpersonage Agent 47 over een kruisboog en chloroform, wat het stille moorden gemakkelijker maakte.

Hitman 2: Deadly A a in verscheen op 4 oktober 2002 en ontving lovende kritieken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou