Tien jaar geleden: GameCube gelanceerd in Japan | Gamer.nl

Tien jaar geleden: GameCube gelanceerd in Japan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

GameCube gelanceerd in Japan

Wij in het Westen moesten nog even wachten, maar in Japan konden ze op 14 september 2001 de GameCube al uit de schappen trekken. En dat hebben de Aziaten destijds ook gedaan. Ma aal.

IGN stond ruim een decennium geleden in die ellenlange rij van kopers, kocht de spiksplinternieuwe console en deelde zijn bevindingen. De site is met name enthousiast over het uiterlijk van Nintendo’s nieuwste console. “Het was ons al duidelijk dat het ’t meest schattige apparaat ooit wordt, maar nu we ‘m in het echt hebben gezien, durven we te stellen dat het uiterlijk alleen al voldoende reden is om de GameCube aan te schaffen”, aldus de Amerikaanse spellensite.

De redactie is enigszins teleurgesteld over het gebrek aan cd-ondersteuning. Het apparaat ondersteunt het formaat niet vanwege de fysieke grootte. IGN is daarentegen wel te spreken over de hardware en de games. Met name de korte laadtijden zijn volgens de website erg aangenaam.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou