Tien jaar geleden: Dynamix is officieel dood | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Dynamix is officieel dood | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dynamix is officieel dood

Dynamix, wie kent ze niet? Tegenwoordig niet veel mensen meer, maar de ontwikkelaar maakte en gaf games uit als The Incredible Machine, Red Baron II, Starsiege, Tribes 2 en Alien Legacy. Vooral die eerste game zal bij veel mensen goede herinneringen oproepen: in deze PC en 3DO-game kon je diverse objecten op vreemde manieren aan elkaar verbinden om een bepaalde objective te halen. Zo moest je een hele machine bouwen om bijvoorbeeld een balletje in een mandje te laten vallen.

The Incredible Machine-bedenker Jeff Tunnell richtte het bedrijf op en bracht in eerste instantie een aantal actiegames voor EA uit, waarna Dynamix over werd gekocht door Sierra. Datzelfde Sierra sloot de deuren van Dynamix echter weer tien jaar geleden, omdat de uitgever zich herstructureerde na overname van Vivendi Studios. Tunnell richtte daarna GarageGames op, onder andere verantwoordelijk voor de Xbox Live-game Marble Blast Ultra.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou