Tien jaar geleden: Details over Duke Nukem Forever onthuld | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Details over Duke Nukem Forever onthuld | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nieuwe details over Duke Nukem Forever

De sluier rondom Duke Nukem Forever werd tien jaar geleden enigszins opgetild. De game, die inmiddels uit is, was destijds al vijf jaar in ontwikkeling.

In een artikel van PC Gameplay UK werden vooral de nieuwe wapens besproken. Zo bleek dat je naast de standaard shotgun, het pistool en een reeks machinegeweren, ook de beschikking hebt over een 'shrink ray', lasermijnen en zogenaamde pipe bombs. Ook ging Duke volgens het artikel gebruikmaken van gigantische wapens om het tegen vijandige ruimteschepen op te nemen.

PC Gameplay UK spreekt van zowel een lancering in 2001 en 2002 als van een lancering 'wanneer de game klaar is'. Uiteindelijk is Duke Nukem Forever tien jaar later uitgekomen op 10 juni 2011. De game bevatte veel wapens die in het artikel werden besproken, hoewel niet de oorspronkelijke ontwikkelaar 3D Realms, maar Gearbox Software de laatste hand aan de game legde.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou