Tien jaar geleden: Age of Mythology komt pas in september | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Age of Mythology verschijnt pas in september van 2002

De strategiegame Age of Mythology werd tien jaar geleden uitgesteld naar september van 2002. Het spel van ontwikkelaar Ensemble Studios zou eigenlijk in de lente van dat jaar verschijnen.

De reden voor het uitstel is onbekend. Age of Mythologie is een spin-off van de Age of Empires-reeks die zich focust op oude mythologieën van onder meer de Grieken, Noren en Egyptenaren. De kern van de gameplay is echter grotendeels hetzelfde als die uit de Age of Empires-serie.

Uiteindelijk verscheen de game begin november van hetzelfde jaar. De game werd toen hij uitkwam door critici geprezen om zijn verslavende gameplay en (destijds) prachtige graphics. De game ontving later in oktober van 2003 een uitbreiding genaamd Age of Mythology: The Titans. De zogenaamde expansion werd positief door gamers en critici ontvangen, hoewel The Titans niet de hoge recensiescores van de originele game wist te behalen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou