THQ verwacht verdubbeling omzet digitale verkoop volgend jaar | Gamer.nl

THQ verwacht verdubbeling omzet digitale verkoop volgend jaar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het ziet er naar uit dat onze digitale omzet ongeveer verdubbeld is dit fiscale jaar vergeleken met het vorige jaar - en het volgende fiscale jaar deze weer verdubbeld wordt", aldus CEO Brian Farrell tegen investeerders. "Daaronder valt onder andere digitale content en games op Xbox Live Arcade, PSN, iPhone en iPad."

MX vs ATV Alive

THQ beschouwt het volgend jaar uit te komen MX vs ATV Alive, waarbij het plan is de game goedkoper uit te brengen en vervolgens constant nieuwe digitale content aan te bieden, als een experiment. "We denken dat de game-industrie hier naartoe gaat. Je ziet het in de free-to-play-markt, waar men probeert de speler verslaafd te krijgen met een ervaring en ze dan enthousiast te houden door meer content aan te bieden en daar geld voor te vragen."

Farrell liet ook nog weten dat de productie van de uDraw-tablet voor de Wii, die over een paar weken in de Verenigde Staten uitkomt, inmiddels op 300.000 per maand ligt vanwege enthousiasme bij winkelketens. Ook Nintendo schijnt volgens THQ achter het tekentablet waar THQ specifiek spellen voor ontwikkelt te staan, zowel financieel als marketingtechnisch, en THQ zegt op elke tablet winst te maken. De tablet komt begin volgend jaar in Europa uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou