THQ stapt uit games gebaseerd op licenties voor kinderen | Gamer.nl

THQ stapt uit games gebaseerd op licenties voor kinderen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Eind 2010 maakte THQ's CEO, Brian Farrell, reeds bekend dat de uitgever de hoeveelheid games gebaseerd op kinderlicenties zou gaan afbouwen en zich meer zou gaan richten op zijn eigen games voor de hardcore gamesmarkt. In het verleden maakte THQ juist veel spellen voor kinderen, zoals SpongeBob- en Cars-games. In 2011 bracht de studio nog de kindergames Kung Fu Panda, Rio en The Penguins of Madagascar op de markt.

Voor 2012 staat in ieder geval een game van Pu in Boots op de planning, maar volgens Farrell komt er een einde aan dergelijke games: "THQ wordt een meer gestroomlijnde organisatie die zich alleen richt op onze sterkste merken. Het succes van Saints Row: The Third is een voorbeeld van wat onze herziene strategie en focus kan bereiken."

Saints Row: The Third is inmiddels 3,8 miljoen keer verscheept, Farrell verwacht dat dit uiteindelijk zal oplopen tot vijf of zes miljoen. De downloadbare content voor de game heeft volgens de CEO "gezorgd voor de hoogste digitale omzet voor een console-titel in THQ's geschiedenis". Naast Saints Row werken THQ's vijf gamestudio's aan UFC: Undisputed 3, Darksiders II, Company of Heroes, Warhammer 40,000 en een nieuwe game van Patrice Desilets, de voormalig creative director van A a in's Creed.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou