THQ ontkent gerucht over geannuleerde games | Gamer.nl

THQ ontkent gerucht over geannuleerde games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De uitgever benadrukt dat een aantal succe en van vorig jaar. Zo zou Saints Row: The Third in de Verenigde Staten drie keer zo goed verkocht hebben als het tweede deel in een vergelijkbare periode. WWe '12 zou veertig procent beter verkocht hebben dan WWE SmackDown! vs. RAW 2011 in dezelfde periode, terwijl de game op minder platformen is verschenen.

De verkoop van THQ-games in de Verenigde Staten is met achttien procent gegroeid, meldt de uitgever, terwijl de markt zelf met zes procent daalde. "En er komen twee geweldige titels voor de eerste helft van dit jaar aan, met UFC Undisputed 3 en Darksiders 2."

Kevin Dent

Het gerucht zelf werd de wereld in gebracht door Kevin Dent, baas van de Mobile-divisie van de International Game Developers A ociation. Hij beweerde ook dat de ma ively multiplayer online game Warhammer 40,000: Dark Millennium Online al met zekerheid geannuleerd is. THQ stelt nu dat het zijn line-up voor 2014 niet geannuleerd heeft en dat er geen besli ingen zijn genomen over de geplande Warhammer-MMO.

Volgens Dent zou het annuleren van de games voor 2014 nodig zijn voor THQ, omdat de uitgever dan geld in kas kan houden. Dit zou het bedrijf aantrekkelijker maken voor verkoop aan andere partijen. De uitgever zou zichzelf om diezelfde reden ook al hebben aangeboden aan enkele Aziatische bedrijven. Ook zou het enkele Disney- en Pixar-licenties ongebruikt hebben teruggegeven. Hoewel THQ het gerucht ontkent, benadrukt de PR-afdeling wel dat de uitgever zich tegenwoordig minder concentreert op het maken van retailgames voor kinderen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou