THQ koopt studio Midway San Diego | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Uitgever THQ wil Midway San Diego overnemen. Dat blijkt uit documenten vann de U.S. Securities and Exchange Commi ion  die afgelopen week opdoken. Het voorstel moet nog door de rechtbank worden goedgekeurd.De deal behelst de overname van alle activa van de studio door THQ met een waarde van 200.000 dollar. De nieuwe TNA iMPACT!-game die bij Midway San Diego in ontwikkeling was, wordt niet door THQ overgenomen. Wat met deze game gaat gebeuren is tot op heden nog niet bekend.

Eerder nam Warner Bros. voor 33 miljoen dollar een groot deel van het noodlijdende Midway over. Warner en THQ moeten samen overeenstemming bereiken over de verdeling van bepaalde intellectuele eigendommen. Over welke eigendommen het hier gaat wordt niet vermeld.

Europese studio's

De aandelen van de door Midway beheerde studio's in Engeland, Duitsland en Frankrijk zijn door de regionale directie overgenomen. Zodra alles akkoord is zullen de nieuwe eigenaren hun functie bij Midway verlaten, waarschijnlijk om hun eigen studio's op te richten.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou